nyheterkystlaget

Strandrydding BrattøyaHva skjer?

Opprettet av Finn ti., april 23, 2019 08:38:29

Blog imageFredrikshald Kystlag inviterer deg til den nasjonale Strandryddeuken 2019, hvor vi planlegger å fortsette med strandrydding på Brattøya.

Dette er en sosial og meningsfull dugnad for alt livet i sjøen og for vårt nærmiljø. Det er mulig å delta bare deler av tiden for de som ønsker det. Alle bidrag er gode bidrag og tas i mot med stor takknemlighet.

Oppmøte søndag 5 mai kl 11:00 ved lokalene til kystlaget , Søndre Sjøbod i Gjestehavna. Vi frakter alle fortløpende ut med båt. Husk å ta med redningsvest.

Ta med egen mat & drikke, vi tar en felles lunch og en liten pause i strandryddingen i løpet av dagen. Kystlaget har søppelsekker og annet utstyr for å plukke søppel. Har du egne hansker, ta gjerne det med.

Dette arrangementet er i samarbeid med Hold Norge Rent og Forbundet Kysten

Inviter gjerne med venner og bekjente til en sosial og koselig dugnad for byen vår!
Velkommensmiley

Foredrag om Østfolds båttradisjonerHva skjer?

Opprettet av Finn ma., april 15, 2019 19:32:20

Blog imageMorten Skadsem har de siste årene arbeidet i Østfoldmuseene med registrering og dokumentasjon av alle båtene museet har hos seg . Morten holder et foredrag/kåseri om Østfolds båttradisjoner på bakgrunn av dette arbeidet. Det er et stort og rikholdig materiale som går på mindre båter opp til ca. 40 fot, altså ikke de større skutene, men båtene som folk brukte i dagliglivet for fiske, losing, transport etc. Foredraget holdes i Søndre Sjøbod, 2 etasje i Fredrikshald Kystlag sine lokaler / museum (gjestehavna v/ Recekafeen). Det blir også mulighet for å kjøpe kaffe, mineralvann eller en god vaffel. Åpent foredrag - ta med venner og bekjente og møt opp onsdag 24 april kl 18:00 - Velkommen

Årsmøte 2019Hva skjer?

Opprettet av Finn ma., mars 04, 2019 20:33:10

Blog imageDa var årsmøtet i Fredrikshald Kystlag vel gjennomført. I etterkant av møtet ble det servert ertesuppe med nystekte rundstykker. God stemning og fine historier - takk til alle fremmøtte!


Mogens Skovborg til minneHva skjer?

Opprettet av Finn sø., februar 03, 2019 14:17:32

Mogens B. Skovborg har gått bort. Han ble 92 år.

Mogens Skovborg ble tildelt æresmedlemskap i Fredrikshald Kystlag i 2016 for betydningsfullt og utrettelig arbeid for bevaring av Sjøbodene i Halden.

Æresmedlemskapet ble tildelt ved en høytidelighet i Søndre Sjøbod, i nærvær av Forbundets Kystens landsstyre og medlemmer av Fredrikshald Kystlag. I sin takketale holdt Mogens Skovborg ett inspirerende og lærerikt innlegg om kampen for bevaring av sjøbodene.

Sjøbodene er i dag vernet og huser blant annet ett kystmuseum og lokalene til Fredrikshald Kystlag. Vi takker Mogens Skovborg for denne innsatsen og minnes han i ærbødighet og takknemlighet.


Blog image


ÅrsmøteHva skjer?

Opprettet av Finn ti., januar 29, 2019 22:28:05

Blog imageSted: Kystlagets lokaler, Søndre Sjøbod, Lekterbrygga
Tidspunkt: Mandag 4 mars 2019 kl 18.00

1. Åpning av årsmøtet og godkjennelse av innkalling
2. Valg av ordstyrer
3. Valg av 2 representanter til å underskrive årsmøte protokoll
4. Styrets beretning fra foregående år
5. Gjennomgang av regnskapet fra foregående år
6. Forslag til budsjett inneværende år
7. Innkommende forslag / Planlagte aktiviteter
8. Valg av styre & revisor
a) Formann
b) Kasserer
c) Sekretær
d) Styremedlem 1
f) Styremedlem 2
g) Revisor

Innkommende forslag kan sendes på mail til post@fredrikshaldkystlag.org eller leveres til Rune Midtlien, innen torsdag 14 februar 2019.

Innkalling sendes ut på e-post, Kystlagets hjemmesider og Facebook, samt i avisen HA. Ønskes ytterligere informasjon, vennligst send email til post@fredrikshaldkystlag.org

Etter årsmøtet blir det sosialt samvær m/enkel servering. Send oss gjerne en melding om hvor mange som kommer, slik at vi kan beregne mengde med mat. Kystlaget spanderer en enkel bevertning til alle medlemmer med følge. Eventuell drikke til maten etter møtet, tas med av den enkelte.

Velkommen skal du være!

Mvh
Styret i Fredrikshald KystlagJulegrøtHva skjer?

Opprettet av Finn to., november 15, 2018 19:27:20

Tradisjon tro, serverer Fredrikshald Kystlag også i år julegrøt :) Torsdag 13 desember fra kl 18:00 er lokalene varmet opp og julegrøten klar for servering. Kanskje finner du mandelen og får en overraskelse i premie? Pris kun kr 25 per person. Hjertelig velkommen til en hyggelig og stressfri kveld før jul smileyBlog image

En seilas fra Halden til Orkenøyene og ShetlandHva skjer?

Opprettet av Finn to., november 15, 2018 19:24:16

Statslos og fritids seiler Øystein Nilsen forteller i tekst og bilder om sin flotte seilas fra Halden til Orkenøyene og Shetland. Øystein seiler en 32 fots Spjærøykrysser og har lang erfaring på sjøen, både som fritids seiler og i sitt yrke som Statslos. Før foredraget starter blir det servert nystekt vaffel med kaffe til den nette sum av kr 50. Torsdag 22 november kl 18:00. Vær tidlig ute for å sikre deg en plass - velkommensmileyBlog imageADOPTER EN STRANDHva skjer?

Opprettet av Finn to., september 20, 2018 20:38:31

Torsdag 20 september deltok 2 representanter fra styret, Bjørn Solem og Finn Skolmo, på ett seminar i regi av "Hold Norge rent - adopter en strand". Ett informativt og en hyggelig samling i Horten sammen med andre foreninger og lag som har adoptert ett strandområde og tatt ansvar for å rydde dette.Blog image